Biologische en veganistische verzorgingsproducten

Ja, ook de producten waarmee ik werk in mijn salon, zorgen ervoor dat de ecologische voetafdruk van onze sector wat kleiner wordt. En omdat ook ik vind dat alle beetjes kunnen helpen om bij te dragen aan een gezonder leefmilieu, stel ik u graag de Organics verzorgingslijn van Sothys voor.

Zachtheid en efficiëntie zijn het resultaat van een behandeling met één of meer van de biologische producten uit deze nieuwe reeks. De producten zijn bijzonder geschikt voor een normale tot gemengde huid, waarmee toch een erg groot deel van mijn klanten hiervoor in aanmerking komt. Is biologische huidverzorging dus iets voor jou? Waarschijnlijk wel.

Laten we om te starten even omschrijven hoe een behandeling met de Organics serie voor jou kan zijn. Met de juiste muziek, een frisse geur en een diepe ontspanning dompel je jezelf helemaal onder in de natuur. De gebruikte biologische ingrediënten komen hoofdzakelijk uit Frankrijk, waar Sothys reeds jarenlang onderzoek doet op gebied van cosmetica, net om haar klanten het beste te kunnen geven van wat de natuur te bieden heeft.

Zo is er oleo-extract van kamperfoelie voor zijn verzachtende en regenererende werking. Bloemenwater van meidoorn heeft dan weer een versterkende werking en alfalfa (beter bekend als luzerne of grote klaver) stimuleert de synthese van collageen. Maar het meest bijzondere natuurlijke extract komt uit de tuinen van Sothys zelf: berkensap. Het sap wordt eind februari-begin maart geoogst wanneer de boom het niet meer nodig heeft voor de gure winter. Berkensap is rijk aan suikers en mineralen en staat bekend om zijn hydraterende en revitaliserende eigenschappen.

4 biologische producten, 100% meer soepelheid en comfort en 2x minder stress. Dat is wat een heerlijk moment van ontspanning teweeg kan brengen. Als je dan nog weet dat die behandeling bijdraagt aan een betere wereld, dan kan je niet anders dan dubbel genieten.

  • De reinigingsolie zorgt voor een mooiere teint en een soepele huid. Reinig je huid door de olie aan te brengen op de droge huid van het aangezicht, de ogen en de hals en vervolgens af te spoelen met lauw water.
  • De unieke biologische zachte scrub zorgt voor een gladde en zachte huid. 1 tot 2 keer per week met ronddraaiende bewegingen aan te brengen. Vermijd daarbij de oogcontour. Zorgvuldig naspoelen.
  • Het natuurlijke masker is een waar hydraterend bad. Breng het masker aan in een dikke laag. Laat 10 min. inwerken om daarna af te spoelen. Wanneer je het masker ’s avonds gebruikt, kan je hetzelfde doen, maar dan in een dunne laag, die je na 10 min. inwerken in de huid masseert als nachtcrème.
  • Tot slot is er de hydraterende emulsie die ’s ochtends en/of ’s avonds aan te brengen is op aangezicht en hals. Het resultaat is een jonger ogende huid en een 100% hydraterend effect.

Ecologisch tot en met de verpakking

Sothys werkt samen met Plastic Bank en maakt haar Organics verzorgingslijn plastic neutraal. Maar wat is die Plastic Bank nu eigenlijk? Wel, wereldwijd is kunststof afval in onze oceanen een enorm probleem. Deze afvalberg ontstaat voornamelijk bij de meest kwetsbare kustgemeenschappen. Plastic Bank zet zich in voor het behoud van de oceanen. Momenteel zijn ze reeds actief in Brazilië, de Filipijnen, Indonesië en Egypte, maar hun activiteiten zullen zich verder uitbreiden naar Thailand, Vietnam, Kameroen en vele andere landen.

Wereldwijd hebben zij reeds 18.000 actieve verzamelaars van kunststof afval, en er werd reeds voorkomen dat 39 miljoen kg kunststof in de oceaan terechtkomt.
Heel concreet, en dat vind ik nu net interessant, wordt elke kilogram plastiek die gebruikt wordt voor de verpakkingen voor Sothys gecompenseerd door een kilogram gebruikt plastiek in te zamelen.

Daarnaast worden ook alle verpakkingen zo duurzaam mogelijk ontwikkeld. Alle gebruikte materialen van de Organics verpakkingen zijn gerecycleerd of recyclebaar. Alle dozen, flesjes en tubes worden in Frankrijk of andere Europese landen vervaardigd.