Een jongere huid door de juiste zonnebescherming

Een zonnebril op je neus en een glas in de hand. Heerlijk toch? Wist je dat je tegelijkertijd ook nog eens je huid kan beschermen tegen de grootste boosdoener in huidveroudering, de zon? Door gebruik te maken van de juiste zonneproducten, blijf je ook zélf stralen als een jong veulentje 😊

 

Wanneer is de zon schadelijk?

In mijn praktijk ontmoet ik nog bijna dagelijks mensen die zichzelf onvoldoende beschermen tegen UV stralen. Vaak zijn het jonge mensen die net zoals ikzelf op jonge leeftijd onbeschermd de zon trotseerden voor dat zongebruinde tintje.
Maar net zo goed zijn het dames die zichzelf uitstekend verzorgen op vakantie en op het strand, maar die geen notie hebben van de effecten van UV stralen wanneer ze gewoon dagdagelijks hun boodschappen doen op een zonnige dag, of de hond even uitlagen, de brievenbus lichten, ramen poetsen of te voet of op de fiets naar school gaan.
Wanneer je al die kleine momentjes bij elkaar optelt, dan kom je aan heel wat uurtjes zon.

 

Door de wolken schijnt ook de zon

Een bijkomende factor die vaak onderschat wordt, is dat ook op een bewolkte dag de wolken niet alle schadelijke stralen tegenhouden. De zonnestralen zijn vaak zo sterk dat ook dan een bescherming absoluut noodzakelijk is. En dan hebben we het nog niet over het dunne stofje van een parasol of zonnescherm. Geniet je dus van een terrasje in de schaduw, bescherm dan ook je huid.

 

Gevolgen van een foute bescherming

Wanneer de huid rood kleurt door onvoldoende bescherming, is de huid echt beschadigd. De gevolgen daarvan zijn meestal niet meteen zichtbaar, maar de verhoogde kans op huidkanker door verbranding is echt niet te onderschatten. Een zonneproduct met de juiste factor is een absolute must, en vergeet ook niet dat je producten van vorig jaar niet meer voldoende beschermen. Zo raad ik mijn klanten meestal aan om de zonneproducten als bodylotion te gebruiken na de zomer, en telkens het zomerseizoen te starten met nieuwe producten, helemaal geschikt voor jouw huid

Bij ‘Schoonheidssalon Ilse’ vind je veilige zonneproducten van Sothys zodat je met een gerust hart lekker van het mooie weer kan genieten. Ik adviseer je met veel plezier voor een zomer in goede gezondheid!

 

Meer weten over het gamma?

Beschermen:

– Fluide SPF 20 gelaat & lichaam -> een vloeibare en melkachtige waterbestendige textuur, in een ultrapraktische pompflacon.

– Lait protecteur SPF 30 gelaat & lichaam -> 2-in-1 emulsie voor gelaat en lichaam. Ideale bescherming voor iedere huid.

– Fluide protecteur voor gevoelige zones SPF 50 -> om te zorgen voor een betere bescherming van het gelaat en van de meest gevoelige zones.

Kalmeren:

– Aftersun met antirimpelwerking voor het gelaat -> verzorgende crème met een lichte en glijdende textuur om de huid te hullen in een zachte en comfortabele sluier, om het jeugdigheidskapitaal van de huid te vrijwaren tijdens het blootstellen aan de zon.

– Herstellende aftersun melk voor het lichaam -> romige en smeuïge melk om de huid ogenblikkelijk comfortabel te doen aanvoelen en te sublimeren.

Voorbereiding:

– Gelée auto-bronzante gelaat & lichaam -> licht gekleurde parelmoerige gel, bruinen zonder zon.

– Sublimateur de bronzage gelaat & lichaam -> melk met een comfortabele textuur. Om het zonnen voor te bereiden, te stimuleren en de bruine kleur te verlengen.