Het jaar van schoonheidssalon Ilse

Zo bij het einde van het jaar liet ik me voor de gelegenheid interviewen.
Lees hier het volledige gesprek, recht uit het hart…

 

 1. Voor de mensen die jou niet kennen, wie is Ilse van Schoonheidssalon Ilse?

Leuk om met die vraag te beginnen. Ik ben iemand die van haar passie haar job heeft kunnen maken en dat maakt mij heel gelukkig. Voor mij is schoonheidsverzorging een schoon beroep omdat ik elke dag mensen blij mag maken. Als zelfstandige schoonheidsverzorgster wil ik mijn doel stap voor stap bereiken. Het geloof in mezelf brengt me wel waar ik wil geraken. En op die weg zijn er al tal van levenslessen gepasseerd. Zo neem ik zelf de teugels in handen, en laat ik me steeds minder leiden door anderen wanneer het over mijn instituut gaat.

 

 1. 2023, het is zoals steeds weer een jaar dat is voorbijgevlogen.
  Hoe kijk jij in het algemeen terug op de voorbije 12 maanden?

Voor mij was 2023 een bewogen jaar. Ik hou zelf nogal van stabiliteit en impulsieve beslissingen zijn dan ook minder aan mij besteed. Maar de veranderingen en aanpassingen die de economie het laatste jaar met zich mee hebben gebracht, hebben mijn evenwicht op sommige momenten toch lichtjes verstoord. Echter is gebleken dat de kracht van mijn salon bestaat uit de vele jaren ervaring die ik had opgebouwd vóór 2023. Een grote groep tevreden klanten hebben hun trouw bevestigd en daar ben ik hen heel dankbaar voor.

 

 1. Is er in jouw salon iets veranderd het afgelopen jaar?

Wat erg verreikend aanvoelde, is de uitbouw van mijn sociale media kanalen en tegelijkertijd ook de uitbreiding van mijn website. Hierdoor krijgen de trouwe klanten alle nieuwigheden makkelijker te zien, en ook nieuwe klanten worden geïnformeerd. Toch blijft mond-tot-mond reclame voor mijn salon erg belangrijk.

 

 1. Wat heeft je verrast op werkvlak?

Het was voor mij verrassend hoe Sothys het hele jaar met fantastische nieuwigheden is gekomen. Zo ben ik bijvoorbeeld erg grote fan van de laatste seizoensverzorging met zwarte thee.

 

 1. En wat heeft je enigszins teleurgesteld?

De prijsstijgingen en de opgelegde normen door de overheid. Net zoals ik zelf steeds meer doordachte keuzes moet maken, is dat ook zo bij mijn klanten. Uit de aangename gesprekken die ik naast de behandelingen voer, voel ik aan alles dat precies die prijsdruk de mensen zorgen baart, en dat is spijtig. De vertrouwensband die ik opbouw met mijn klanten zorgt er wel voor dat ik op vlak van budget de juiste adviezen weet te formuleren. Een groot misverstand over de rol van schoonheidsverzorgster is ook dat de apotheker betere producten heeft.

 

 1. Zijn er opvallende trends geweest dit jaar in type van behandeling(en)/ keuzes die klanten maken?

De behandeling die in 2023 de grootste boost heeft gehad in mijn salon, is de definitieve ontharing met laser. Steeds meer klanten willen voorgoed van die vervelende haartjes vanaf.

 

 1. Wat is jouw favoriete behandeling geweest in 2023?

De ultieme me-time bezorgen door een heerlijke gelaatsverzorging te doen. Mijn klanten verdienen oprecht dat moment van rust in hun drukke bestaan. Het even weg zijn uit de dagelijkse sleur wil ik dan ook steeds zo optimaal mogelijk doen aanvoelen. Heerlijk om degene te mogen zijn die daarvoor zorgt.

 

 1. En als je één product van 2023 mag aanwijzen als een persoonlijke favoriet?

Mijn favoriete topproduct is de crème hydratante jeunesse satin. Deze crème geeft onmiddellijk een zijdezacht gevoel, ruikt overheerlijk en je voelt meteen dat je huid verzorgd is en niet droog.
Maar bij dit favorietje hoort wel een extra tip. Want reiniging is minstens even belangrijk dan verzorgen. Zonder een vooraf gereinigde huid zal geen enkele verzorging echt zijn werk kunnen doen.

 

 1. En hoe kijk jij naar de komende maanden?
  Wat zit er in je schoonheidssalon aan te komen in 2024?

Ik vind het belangrijk om het niveau hoog te houden en mezelf op professioneel vlak steeds te verbeteren. Bijscholingen en opfrissingscursussen probeer ik dan ook zoveel mogelijk mee door te nemen, zodat ik up-to-date blijf over de laatste trends binnen schoonheidszorg. De vernieuwing die Sothys doorvoert volg ik op de voet, vakbladen worden regelmatig doorgelezen en daarmee bouw ik voor mezelf steeds mijn kennis verder op. Op die manier kan ik ook klanten helpen en oplossingen zoeken wanneer er specifieke problemen opduiken of als er moet worden doorverwezen naar bijvoorbeeld een podoloog of dermatoloog.

 

 1. Hopelijk kan je in de decembermaand ook wat rust inbouwen.
  Hoe vier jij de Feestdagen?

Sowieso samen met mijn gezin, familie en vrienden. Die heb ik nodig om zelf tot rust te komen. Het belangrijkste moment van de dag is voor mij het moment waarop ik de dag kan afsluiten en kan besluiten dat ik mijn klanten met een fijn gevoel heb laten vertrekken. Daarna geniet ik van de kleine dingen die mijn thuisgevoel me geeft. En dat wens ik ook iedereen toe. Fijne Feestdagen!

 

Ilse, die rust tijdens de gezelligste tijd van het jaar is je van harte gegund.
Bedankt voor dit interview en ook voor jou een Zalige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar!