Kopje thee?

Zwarte thee staat bekend om zijn antioxiderende en stimulerende eigenschappen. Voor de gelegenheid voegen we bergamot toe, zuiverend en stresswerend.

Is dat niet wat we ook allemaal nodig hebben voor onze huid? Exact!
Precies daarom ging Sothys een samenwerking aan met Compagnie en Co voor de ontwikkeling van deze bijzondere thee. Als extract is deze terug te vinden in de seizoensbehandeling herfst/winter 2023. En er is meer. Je kan deze thee ook in de vorm van échte thee mee naar huis nemen om jezelf een extraatje te gunnen en zo je wellness-break nog te verlengen.

 

Naast de zuiverende seizoensbehandeling die ik in mijn schoonheidssalon toepas, biedt Sothys ook dit najaar weer zalige producten om thuis mee aan de slag te gaan. Zo kan je aan jouw persoonlijke schoonheidsroutine ook de voordelen van zwarte thee en bergamot toevoegen.

 

Revitaliserende lotion

Voor een stralende en egale teint is er deze verfrissende en revitaliserende lotion. Breng deze lotion ’s ochtends en/of ’s avonds met een wattenschijfje aan op zowel aangezicht als hals om make-up volledig te verwijderen. Ook ideaal na een dieptereiniging, peeling of masker om alle restjes te verwijderen.

 

2-in-1 scrub en masker

Naast de anti-oxidante en stimulerende eigenschappen van de zwarte thee en bergamot, werd hier ook roze klei als belangrijk onderdeel toegevoegd. Die zorgt voor een optimaal herstel van de huid en doet haar de natuurlijke glans en zachtheid behouden.
Eén of tweemaal per week  met draaiende bewegingen aanbrengen op een droge, gereinigde huid. Vermijd hierbij de zone rondom de ogen. Vervolgens een 5-tal minuten laten inwerken als masker, en daarna afspoelen.

 

Voedende lichaamsbalsem

Hiermee kan je je hele lichaam omhullen in die heerlijke geur van zwarte thee en bergamot. Zijn zachte balsemstructuur zorgt ervoor dat je deze smeltende crème royaal kan aanbrengen over je hele lichaam. Bijzonder zuiverend en vooral een ideale anti-stress moment na een lange werkdag.

 

Zwarte thee bergamot

Exclusief voor Sothys Paris werd deze thee ontwikkeld en dus ook apart als echte thee verkrijgbaar. De thee werd op smaak gebracht met een vleugje sinaas, bestrooid met citrusschillen. De aanbevolen watertemperatuur voor een perfecte bereiding is 85 à 90° en de trektijd is naar wens, maar mijn advies is een 3-tal minuutjes en dan puur genieten!