Laserontharing voor een definitief glad resultaat

We hebben er allemaal mee te maken: ongewenste haargroei. Scheren, epileren, harsen en ontharingscrèmes bieden slechts een tijdelijke oplossing. Dankzij de nieuwste technologie in laserontharing is er nu een veilige en comfortabele oplossing, waar ik als schoonheidsspecialiste voor 100% achter sta. Na de nodige opleiding en training ben ik er helemaal klaar voor om jullie van die vervelende overbeharing af te helpen. Ik neem je graag even mee achter de schermen.

 

Haargroei in fasen

Onze menselijke haartjes groeien in 3 fasen: de anagene fase of groeifase, de catagene fase of regressieve fase en de telogene of rustfase. Dat klinkt ingewikkeld, maar wat je vooral moet onthouden, is dat de laser energie het meest efficiënt is op de haartjes in de groeifase. En omdat onze haren zich niet altijd allemaal in die groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen noodzakelijk om een optimaal resultaat te bereiken. De laserbehandelingen worden bij voorkeur met een tussentijd van 4 tot 8 weken genomen.

 

Definitieve ontharing uitgelegd

Wat gebeurt er nu concreet? Wel, de laserkop wordt op het te behandelen lichaamsdeel geplaatst, en een flitslicht van één golflengte wordt gedurende een fractie van een seconde uitgestuurd. De energie flits richt zich op de haarzakjes onder je huid. Door de ontwikkelde warmte worden die haarzakjes van waaruit haartjes (in de groeifase) groeien, vernietigt. Ongeveer 60 tot 70% van de haren die op dat moment groeien, zijn in die groeifase. Elke behandeling resulteert in minder haartjes. Na 8 tot 10 laser behandelingen zal 90% van alle haren in het betreffende gebied verdwenen zijn.

 

Kan iedereen een laserbehandeling toepassen?

De behandeling zoals ik die zal gaan toepassen in mijn praktijk, is vrijwel voor ieders’ huidtype toegankelijk. Tijdens een intake gesprek bespreken we uw wensen en vragen, en wordt ook ingegaan op eventuele contra-indicaties, mochten die er zijn. Tijdens de behandeling draagt u een speciale laserbril om uw ogen tegen het felle licht van de laser te beschermen. De behandelingen zijn zo goed als pijnloos. Wat u kan voelen, zijn kleine prikjes, en een warm zonnebrandachtig gevoel op de huid, maar dat verdwijnt maximum een uur na afloop van de behandeling. Het gebruik van een coldpack of aloë vera crème mag, maar is meestal niet nodig. Wel dient u de behandelde huid met een zonnecrème factor 30 na te behandelen bij blootstelling aan zonlicht, zelfs bij lichte bewolking of achter glas.

 

Voorzorg:

 • Het is belangrijk dat uw huid bij de start van de behandeling zoveel mogelijk haar natuurlijke kleur heeft. Daarom wordt vanaf 3 weken voor de behandeling afgeraden te zonnebaden of zelfbruinende crèmes te gebruiken.
 • Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. Scheren of knippen mag wel.
 • De haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur 0,5 à 1 mm lang te zijn, dus 1 à 3 dagen op voorhand te scheren.
 • De week voor de behandeling niet meer scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling gebruiken.
 • Draag bij de behandeling:
  • Geen make-up bij een behandeling in het aangezicht
  • Geen deodorant bij een oksel behandeling
  • Wit ondergoed bij behandeling van de bikinilijn en vermijd strakke kleding.